Home > Zboží > Meruňkový olej pro krásu

Meruňkový olej pro krásu

Meruňkový olej má velmi podobné účinky, jako olej mandlový. Také má sytou, ořechovou chuť, navíc se výborně hodí do zákusků i dalších pokrmů. Jádra z meruněk jsou sama o sobě velice zdravá. V posledních letech jsou zkoumána v souvislosti s léčbou mnoha nemocí, včetně rakoviny. Semena neboli pecky z meruněk obsahují vysoké procento oleje. Je tudíž velmi pravděpodobné, že z nich lidé lisovali olej už ve starověku.
rozpůlené meruňky
v  Již tradiční čínská medicína ve spisech zmiňuje meruňkový olej a jeho využití k léčbě nádorů a všelijakých vředů.
v  Používání meruňkového oleje se rozšířilo do všech zemí světa. K léčbě vředů a nádorů byl tento olej z meruňkových jader využíván také v Anglii v sedmnáctém století.
Existují dva druhy meruňkového oleje, z čehož je:
v  jeden pouze pro kosmetické účely, to jest pro zevní a lokální aplikaci
v  druhý ke konzumaci, které je možné použít při vaření, stejně jako sladký mandlový olej
Olej se z jader meruněk získává dvěma způsoby. A to buď:
pomocí rozpouštědel
lisováním za studena
Při druhé, a mnohem lepší variantě však nedochází ke změnám chemických sloučenin v meruňkovém oleji. Vždy je lepší alternativa volit kvalitní organický meruňkový olej, který je lisovaný za studena.
čerstvé meruňky

Léčivé vlastnosti meruňkového oleje

Olej z meruňkových jader má mnoho pozitivních a také léčivých vlastností. Díky tomu má celou řadu využití:
Změkčovadlo, neboť má skvělé zvláčňující a hydratační účinky.
Protizánětlivé účinky, kdy při vnitřní nebo zevní lokální aplikaci působí protizánětlivě.
Působí proti stárnutí, kdy meruňkový olej vyživuje pokožku a napomáhá bojovat proti stárnutí.
Antibakteriální účinky, kdy se těchto účinků využívá také k ochraně oděvů a dalších výrobků před bakteriemi.
Antiseptické účinky, neboť olej z meruňkových jader snižuje riziko infekce otevřených poranění.

Meruňkový olej pro krásu
Ohodnoťte příspěvek