Když se posadíte do vlaku, například do klasického kupé s odklápěcím stolkem, a sedíte naopak u dveří, můžete snadno pozorovat vaše spolucestující, kteří si na stolek odkládají různé předměty, ale nejčastěji občerstvení. Pravidelně se tu objevují kelímky s kávou nebo láhve s pivem, anebo ovocné limonády. Naopak, že by si někdo odložil na stolek karton zeleninové šťávy, v podobě stoprocentního koncentrátu, nepřislazovaného cukrem, pouze pasterizovaného, se tu nestane snad vůbec. Přitom je to jedna z nejvýživnějších forem stravy, která doplní energii, minerální a stopové prvky a dodá i potřebnou tekutinu.
Propagovat však zeleninové šťávy na veřejnosti není snadné, protože je převálcují výrobci nekvalitních nápojů s mnoha konzervanty a bílým cukrem, ale měli bychom se o tuto osvětu snažit, protože ve hře je zdraví nás všech, což má pak celkový dopad na lidskou populaci. A čím více bude lidí nemocných, tím hůře může fungovat stát jako celek, potažmo se to samozřejmě týká celé planety.
Jestliže se rozhodnete jít touto cestou, měli byste také vědět, že k uskladnění a přepravě zeleninových polotovarů jsou zapotřebí velkokapacitní nádoby, tzv. IBC nádrže. Jsou to obří plastové bedny o objemu 1000 litrů a každá z nich unese až pět tun nákladu, když se krabice staví na sebe do výšky pětipatrového komínu. Kontejnery se zhotovují z tvrzeného plastu, jehož nosnost je skutečně obdivuhodná. Plast tím pádem může snadno zastoupit ocelové barely, a navíc svým hranolovým tvarem poskytne optimální využitelnost skladového prostoru a celkově lepší efektivitu logistického procesu.
S IBC kontejnery pak snáze prorazíte na trh mezi výrobce nevhodných potravin a umožníte lidem, aby si uvědomili, že to nejcennější, co nám příroda nabízí, je v té přirozené, pokud možno průmyslově a chemicky nezpracované a neupravené podobě.