Home > Podnikání > Výroba a distribuce zeleninové šťávy má svá pravidla

Výroba a distribuce zeleninové šťávy má svá pravidla


Když se posadíte do vlaku, například do klasického kupé s odklápěcím stolkem, a sedíte naopak u dveří, můžete snadno pozorovat vaše spolucestující, kteří si na stolek odkládají různé předměty, ale nejčastěji občerstvení. Pravidelně se tu objevují kelímky s kávou nebo láhve s pivem, anebo ovocné limonády. Naopak, že by si někdo odložil na stolek karton zeleninové šťávy, v podobě stoprocentního koncentrátu, nepřislazovaného cukrem, pouze pasterizovaného, se tu nestane snad vůbec. Přitom je to jedna z nejvýživnějších forem stravy, která doplní energii, minerální a stopové prvky a dodá i potřebnou tekutinu.

jablečná šťáva

Propagovat však zeleninové šťávy na veřejnosti není snadné, protože je převálcují výrobci nekvalitních nápojů s mnoha konzervanty a bílým cukrem, ale měli bychom se o tuto osvětu snažit, protože ve hře je zdraví nás všech, což má pak celkový dopad na lidskou populaci. A čím více bude lidí nemocných, tím hůře může fungovat stát jako celek, potažmo se to samozřejmě týká celé planety.

ovocné šťávy

Jestliže se rozhodnete jít touto cestou, měli byste také vědět, že k uskladnění a přepravě zeleninových polotovarů jsou zapotřebí velkokapacitní nádoby, tzv. IBC nádrže. Jsou to obří plastové bedny o objemu 1000 litrů a každá z nich unese až pět tun nákladu, když se krabice staví na sebe do výšky pětipatrového komínu. Kontejnery se zhotovují z tvrzeného plastu, jehož nosnost je skutečně obdivuhodná. Plast tím pádem může snadno zastoupit ocelové barely, a navíc svým hranolovým tvarem poskytne optimální využitelnost skladového prostoru a celkově lepší efektivitu logistického procesu.

S IBC kontejnery pak snáze prorazíte na trh mezi výrobce nevhodných potravin a umožníte lidem, aby si uvědomili, že to nejcennější, co nám příroda nabízí, je v té přirozené, pokud možno průmyslově a chemicky nezpracované a neupravené podobě.