Ve vaší kuchyni (nebo jídelně) je jistě vše do posledních detailů vymyšlené tak, abyste byli spokojeni. Jste však nadšeni i z toho, jak stolujete a jaké prostírání máte jako volbu, bez které se oběd neobejde? Pokud ne, je načase věnovat pozornost i tak obyčejné věci, jakou je prostírání pod talířem.
Vaše volba dokonalého využití musí podléhat několika zásadám:
1. Musí se bez problémů a snadno čistit– některé druhy prostírání mají na sobě prvky, které jsou nepraktické díky tomu, že se v nich zachytávají zbytky jídla, které se mytím jen více prohloubí.
2. Mělo by ladit s vašim domovem– důležitý je i design, který je spojený s tím, co vám zdobí stůl. Sladit všechny detaily dohromady dá pořádně zabrat, a tak promyslete, jak zapadne vaše prostírání na stůl i v době, kdy se nejí.
3. Odolnost vůči teplotám– i to je neméně podstatné, aby se vám dřív nebo později „nepřiškvařilo“, díky teplému talíři nebo kávě. Taktéž je potřeba, aby na sobě nezanechávalo kruhy od hrníčků, které ho jen znehodnotí.
4. Jedinečnost jako zbraň– pokud budete mít doma originální kousek, zapůsobí to nejen na vaše návštěvy, ale dodá i znamenitý šmrnc vašemu domovu. Vyrobit si ho můžete i díky obyčejným věcem, které máte doma k dispozici.
Aby byl výběr správný a spokojený
Na trhu seženete prostírání od výmyslu světa. Je nutné říct, že lidi pořád hledají kýč a zaměřují se na klasiku, která už dávno není v kurzu a nevypadá vůbec stylově. Nejedná se jen o to, aby splnilo svůj účel, ale aby bylo i doplňkem na vašem stole, který ozvláštní a zpestří.
Nemějte strach zaměřit se na barvy – klidně i ty světlejší, podstatné je to, aby volba materiálu byla odolná vůči skvrnám, kterým se v kuchyni nevyhnete. Myslete i na to, že je dobré ho někdy měnit a nemít jen jeden druh. Kupujte vždy alespoň o 2 navíc, abyste měli i pro návštěvy, které k vám někdy zavítají na oběd. Platí to konec konců stejně jako s talíři.